Day 248 希腊的“香格里拉” (下) | “男人国” Άγιο ''Ορος

版权声明

本文首发自微信公众账号:希游记朗读营

无需授权即可转载,但请自觉保留以上版权声明

本周是我们的阿索斯山系列的最后一集。今天让我们近距离地观赏一下这些人间杰作建筑群吧!

Παράδοση είναι κάθε επισκέπτης που έρχεται για λίγες ημέρες να μένει σε διαφορετικό μοναστήρι κάθε βράδυ και αυτός είναι και ένας καλός τρόπος να δει περισσότερα. Στα μοναστήρια μπορεί κανείς να κάνει βόλτες τριγύρω τους, να μιλήσει με τους μοναχούς και άλλους επισκέπτες και ακόμα και αν δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος να δοκιμάσει την προσευχή και το διαλογισμό. Τα μοναστήρια έχουν και μεγάλες και ιστορικές βιβλιοθήκες και τους μοναχούς τους ενδιαφέρουν οι ξένες γλώσσες. Υπάρχει περίπτωση να βρουν και κάποιο βιβλίο στα κινέζικα και να σας ζητήσουν να τους το διαβάσετε!

传统上来说,每位到访者在这仅有的几天中每个晚上都住在不同修道院,这样他们可以体验得更多。在修道院里,人们可以来回走动,与僧侣或者其他到访者交谈,即使他们不是东正教徒,也可以试着祈祷和冥想。修道院有大规模的历史图书馆。这些僧侣们对外语非常感兴趣。他们有可能会找来一本中文书请您读给他们听!

Τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος είναι μοναδικής αρχιτεκτονικής και πολλά μοιάζουν με φρούρια. Είναι κάπου 1000 ετών, κάποια βρίσκονται σε απότομα βουνά, κάποια στη θάλασσα, αλλά όλα είναι μοναδικά. Γνωστά για παράδειγμα είναι αυτό της Σίμωνος Πέτρας, του Βατοπεδίου και η Μονή Σταυρονικήτα. Εντυπωσιακό, σαν κάστρο πάνω στο νερό, είναι το μοναστήρι Εσφιγμένου, ενώ πάλι πάνω στο νερό αλλά με πολύ διαφορετική αρχιτεκτονική είναι το  μοναστήρι του Αγιού Παντελεήμονα (το ρωσικό μοναστήρι).

阿索斯山上的修道院具有独特的建筑风格。很多看起来都像城堡要塞。它们大约有1000多年的历史,有些位于陡峭的山中,有些则位于海边,但是所有的都是独一无二的。例如,众所周知的是西蒙诺斯·佩特拉,瓦托佩蒂和斯塔夫罗尼基塔修道院。埃斯菲格迈诺斯修道院令人印象深刻,犹如建在水上的城堡;另外一个水上建筑是圣潘捷列伊蒙修道院(一所俄罗斯修道院)。

Και τι μπορούν να κάνουν όσοι θέλουν να νιώσουν λίγο αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα αλλά δε μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος; Άμα πάτε διακοπές εκεί κοντά, μπορείτε να πάτε γύρω-γύρω από το Άγιο Όρος σε μια μίνι κρουαζιέρα. Έτσι μπορείτε να θαυμάσετε (από μακριά) κάποια από τα μοναδικά αυτά μοναστήρια. Το πιο καλό μέρος ίσως για να έχετε μια ιδέα του πώς είναι να είσαι σε έναν τόπο με πανέμορφη φύση και μοναστήρια είναι τα Μετέωρα και εκεί επιτρέπονται και οι γυναίκες. Και για μια γεύση της περιοχής στο σπίτι σας μπορείτε να δοκιμάσετε στο φαγητό σας μυρωδικά από το Άγιο Όρος, ή ακόμα καλύτερα 'μοναστηριακό οίνο' από το Άγιο Όρος, κρασί δηλαδή που έχουν φτιάξει οι μοναχοί από τα δικά τους αμπέλια!

那些想体验这种独特的氛围却又无法参观阿索斯山的人怎么办?如果您在附近度假,则可以乘坐迷你游轮游览这座圣山。因此,您可以(从远处)欣赏到其中的一些独特的修道院。有一个地方既坐拥如此美丽的自然风光又建有不少修道院,那就是迈泰奥拉🔗Day 143 希腊的“天空之城” | Μετέωρα 迈泰奥拉,而且那里也对女性访客开放。建议您可以品尝阿索斯山的草药,甚至是阿索斯山产的“修道院酒”,这是僧侣们在自家的葡萄园酿制的葡萄酒!

图片来源:网络

(0)

相关推荐