Day 332 富得流油的希腊人都住哪里?

您好!

Καλώς ήρθατε!

欢迎来到”希游记朗读营“。

让我们静下

来学习希腊语。

在希游记之旅上你我结伴同行。

Πάμε!

版权声明

本文首发自微信公众账号:希游记朗读营

无需授权即可转载,但请自觉保留以上版权声明

三个月掌握海外生活利器!

🔗 希游记2021“海外生活情景英语”精品课,告别Chinglish,让你的口语牛年牛起来!

🔗你好春天!Γεια σου Ελλάδα! 用正确的方式打开希腊语,让我们一起走进希腊的各种情景生活,希游记精品班3月不见不散!

🔗如果你计划生活在希腊超过五年,请进来看看!Πάμε!

传奇般的人生给这些小岛蒙上了神秘的面纱。幸运的是,不久的将来,也许您也有机会前往,条件是什么?请阅读文章吧!

Η Ελλάδα είναι διάσημη για τα νησιά και τις παραλίες, που κατά κανόνα είναι ανοιχτές για όλους. Όμως υπάρχουν και λίγα ιδιωτικά νησιά που ανήκουν σχεδόν στη σφαίρα του μύθου. Το πιο κοντινό στην Αθήνα είναι το νησί της Αγίας Τριάδας, γνωστό και ως Aethereal. To αγόρασε και το ανέπτυξε ένας αξιωματικός του βασιλιά της Ελλάδας και από εκεί έχουν περάσει βασιλιάδες, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, ο Γουΐνστον Τσώρτσιλ και οι Beatles, που ήθελαν, αλλά δε μπόρεσαν, να το αγοράσουν. Σήμερα πωλείται, λένε, για κάπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

希腊以其岛屿和海滩而闻名,通常这些岛屿和海滩向所有人开放。但是,也有一些私人岛屿几乎属于神话般的领域。最靠近雅典的是Agia Triada岛,也称为Aetheral。一位希腊国王的军官买下这个岛并加以开发。国王们,埃塞俄比亚帝王,温斯顿·丘吉尔和甲壳虫乐队都曾在这个岛上留下身影。其中,甲壳虫乐队甚至有意购买这个岛,但无法实现。现如今这个岛在出售中,据说售价约为750万欧元。🔗Day 318 甲壳虫乐队的梦想之地 | 埃雷特里亚 Ερέτρια

Κοντά τις Σπέτσες, ένα από τα πιο ακριβά και κοσμικά νησιά της Ελλάδας βρίσκεται η μικρή Σπετσοπούλα (το όνομα της σημαίνει κάτι σαν μικρές Σπέτσες). Ένα νησί γνωστό από τα αρχαία χρόνια, όταν το λέγανε 'Αριστερά' και που σήμερα ανήκει στην οικογένεια Νιάρχου. Ο Σταύρος Νιάρχος ήταν ένας από τους πιο πλούσιους στον κόσμο και γνωστός playboy και στο νησί έχουν έρθει πολλοί διάσημοι και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ακόμα και σήμερα πηγαίνουν τα μέλη της οικογένειας για να ξεφύγουν από τους παπαράτσι και το επισκέπτεται π.χ. η πριγκίπισσα του Μονακό.

在斯佩察岛附近有一个小岛称为Spetsopoula(即小斯佩察岛)。这是希腊最高端富裕的小岛之一。古希腊时期这个小岛被叫为“左”。(自古希腊时期就闻名遐迩。)如今这个岛属于尼阿乔斯家族。斯塔夫罗斯·尼阿乔斯(Stavros Niarchos)曾经是世界上最富有的人之一,也是著名的花花公子,许多名人和皇室成员都来过他的小岛。直至现如今,这个家族的成员为了躲避狗仔队也会去岛上,而名人诸如摩纳哥公主也来访不断。

Το πιο διάσημο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα είναι όμως μάλλον ο Σκορπιός. Βρίσκεται στα Επτάνησα και ανήκε στον Ωνάση, τον άνθρωπο που ήταν κάποτε ο πλουσιότερος στον κόσμο, διάσημο και από την ταινία 'The Greek Tycoon'. Από το νησί έχουν περάσει πολύ διάσημοι, όπως η τραγουδίστρια Μαρία Κάλλας και έχουν γίνει θρυλικά πάρτι τη δεκαετία του '60. Εκεί παντρεύτηκε και ο Ωνάσης τη Τζάκι Κένεντυ, που αγαπούσε το νησί πολύ. Ίσως είναι το πιο 'εύκολο' να επισκεφτείτε στο μέλλον: ο τωρινός ιδιοκτήτης του θα το μετατρέψει σε exclusive εκθεσιακό κέντρο, όπου θα μπορείτε να μείνετε για 1 εκατομμύριο την εβδομάδα!

然而,希腊最著名的私人岛屿可能是“天蝎座”。它位于爱奥尼亚群岛(七岛之一),属于奥纳西斯。他是曾经的世界首富,也因电影《希腊大亨》而闻名。(其实,他与上文的尼阿乔斯是死对头,经常互相攀比

)许多名人都来过“天蝎岛”,比如著名歌手玛丽亚·卡拉斯。在这个岛上举办了无数60年代的传奇派对。也是在这个岛上他与杰基·肯尼迪(肯尼迪总统的遗孀)举办了婚礼,后者非常爱这个岛。但是在不久的将来这里可能是最容易参观的地方:该岛现有的主人会将其开发成一个高档会议中心,您可以住在岛上,费用为每周一百万欧元!!!

图片来源:网络

Υ.Γ.  1. 记得练习完去希游记朗读营打卡哦!

Υ.Γ. 2. 结合注释,大家仔细听录音,反复模仿,大声朗读。如此循环,来磨练耳朵和嘴巴。然后每天去打卡圈打卡,时间的复利效应会呈现出一个完全不同的你。

学好外语其实很简单

听!听!听!
读!读!读!
写!写!写!
注意:是每天定投

因为,时间看得见

前一篇文章:

Day 331 Νέα της εβδομάδας 一周希腊新闻

Image of The Day

Giants of the avian world © Guy Edwardes/Minden Pictures

希游记朗读营

这里是旅希华人学习语言的家园,这里是探索希腊的语言窗口。让我们跟随“Δημήτρης和祎老师”这对中希联姻的夫妇一起快乐希游记。让中希文化、生活完美融合!
941篇原创内容
公众号

欢迎走进“希游记朗读营”的希语天地!这里是旅希华人学习语言的家园,这里是探索希腊的语言窗口,让我们跟随“Δημήτρης和祎老师”这对中希联姻的夫妇一起快乐希游记,让中希文化、生活完美融合。

(0)

相关推荐