伴着美食学希腊文--Παστιτσάδα

今天介绍Κέρκυρα(科孚岛)的传统周日晚餐,Παστιτσάδα,英文可以翻译为Pastitsada,汉语也只能按照读音翻译了,我就留给大家自己翻译了(此处嘎嘎,傻笑)。

下面我们看着美图,来了解一下这道砂锅菜的传统食材。

通过图片,大家能看到的是牛肉、家禽肉、通心粉,看不到的包括橄榄油、切碎的洋葱、切成薄片的大蒜丁、盐和黑胡椒粉、白葡萄酒、醋、丁香、月桂叶、肉桂等。

今天我分享给大家一份希腊文菜谱,如果您试着操作,会得到一份大致这样的美味(流口水中,哈哈)

Συνταγή:Κερκυραϊκή παστιτσάδα!

Χρόνος: μαγειρέματος150'

ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

Βήμα 1: Ετοιμάστετον κόκκορα. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο καιπροσθέστε τον κόκκορα σε μερίδες. Σοτάρετε πολύ καλά για να πάρει καλό χρώμααπό όλες τις πλευρές. Βγάλτε τον κόκκορα από την κατσαρόλα και κρατήστε τονστην άκρη.

Βήμα 2: Προσθέστεμέσα στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και σοτάρετε για 6-7λεπτά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια βάλτε ξανά μέσα τον κόκκορα, την καστανήζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα, σοτάρετε για 2-3 λεπτά, σβήστε με το κρασί καιαφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Βήμα 3: Προσθέστετην σάλτσα ντομάτας και νερό μέχρι να το σκεπάσει, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλαδάφνης και αφήστε τα να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, μέχρινα μαλακώσει καλά το κρέας του κόκκορα, να ξεκολάει από το κόκκαλο και να δέσειη σάλτσα.

Βήμα 4: Ετοιμάστε ταμακαρόνια. Ρίξτε τα μακαρόνια μέσα σε βραστό, αλατισμένο νερό και αφήστε τα ναβράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε, περιχύστε τα μελίγο λάδι για να μην κολλήσουν και κρατήστε τα ζεστά μέχρι να σερβιριστούν.

Βήμα 5: Σερβίρετετον κόκκορα αμέσως με τα βρασμένα μακαρόνια.

Βήμα6:Μια αγαπημένη συνταγή της Κέρκυρας

科孚岛风光

(0)

相关推荐